Eräretkiä ja eräpalveluita omatoimisille retkeilijöille – myös maastokuljetukset Kilpisjärvellä ja Enontekiön alueella

Ota yhteyttä

Eräretkiä ja eräpalveluita omatoimisille retkeilijöille – myös maastokuljetukset Kilpisjärvellä ja Enontekiön alueella

Ota yhteyttä!

Eräretkiä ja eräpalveluita omatoimisille retkeilijöille – myös maastokuljetukset Kilpisjärvellä ja Enontekiön alueella

Ota yhteyttä!

Arctica Artista järjestää eräretkiä ja tarjoaa vastuullisia eräpalveluita Enontekiön alueella ympäri vuoden. Monipuolisiin palveluihimme kuuluvat myös esimerkiksi autonsiirrot ja maastokuljetukset käsivarren alueella.

 

Palvelemme eräretkeilijöitä järjestämällä moottorikelkkasafareita, metsästysretkiä, kalastusretkiä ja valokuvausretkiä Enontekiön alueella. Metsästysretkillämme pääset pyytämään riekkoa ja kalastusretkillämme esimerkiksi arktista rautua, suurharjuksia, siikoja, taimenia, lohta, isoja ahvenia ja haukia. Palvelemme omatoimisia retkeilijöitä ja kalastajia tarjoamalla maastokuljetuksia. Kuljetamme myös kanootit ja muut varusteet lähtöpaikoille sekä siirrämme autoja. Lisäksi vuokraamme varusteita.

Kelkkasafarit

Moottorikelkkasafarimme vaihtelevat muutaman tunnin retkistä usean päivän safareihin. Teemme safareita sekä valmiilla kelkkailureiteillä että niiden ulkopuolella.

 

Halti on yksi suosituimmista kohteistamme. Haltille voit ajaa kelkkareittiä pitkin omalla kelkallasi, mutta tarvitset mukaasi paikallisen oppaan. Meiltä saat mukaasi kokeneen oppaan, joka kykenee liikkumaan tarvittaessa huonoissakin olosuhteissa.

 

Käsivarren alueella on mahdollista tehdä sekä päiväretkiä että useamman päivän retkiä. Majoitus tapahtuu yöpymiseen soveltuvissa pilkkiarkeissa. Oppaat huolehtivat tarvittaessa ruokahuollosta ja kaikista matkan turvallisuuteen ja onnistumiseen vaikuttavista tekijöistä.

Kilpisjärveltä pääsee Norjan puolella sijaitsevan Jäämeren rantaan huikeita moottorikelkkareitistöjä pitkin. Oppaamme vievät sinut ja seurueesi aivan Jäämeren rantaan asti. Päiväretki Norjaan kestää noin kuusi tuntia. Pöyrisjärven erämaa-alueelle sekä Hetan lähialueille päiväretkien kestot ovat yleensä 2–6 tuntia. Retkille voi osallistua omalla kelkalla, rekikuljetuksessa tai vuokraamalla meiltä moottorikelkan. Olemme huomioineet myös liikuntarajoitteiset kaluston suunnittelussa ja pystymme kuljettamaan isompiakin ryhmiä.

Kysy lisää

Metsästysretket

Riekko on ollut aina arvostettu lintu Enontekiöllä, sillä entisaikaan se toi ihmisille tärkeää lisäravintoa pöytää. Riekonmetsästys Enontekiön tunturimaisemissa alueen tuntevan oppaan ja koulutetun koiran kanssa on unohtumaton kokemus. Metsästyskoirina käytämme karkeakarvaisia saksanseisojia.

Järjestämme retkiä valmiiksi suunniteltuina paketteina, joihin kuuluu opastus, majoitus, ruokailut ja tarvittaessa myös varusteet. Yhden oppaan ja koulutetun koiran mukaan sopii 2–3 metsästäjää metsästyskokemuksesta riippuen. Aselupa, metsästyskortti ja metsähallituksen pienriistalupa tulee asiakkaalla olla itse hankittuna.

 

Riekonpyynti on parhaimmillaan Enontekiöllä syyskuun lopusta aina maaliskuuhun saakka keleistä riippuen. Riekonpyynti alkaa 10.9. ja jatkuu 31.3. saakka.

 

Majoituskohteemme sijaitsevat riekonmetsästystä ajatellen hyvillä paikoilla, eikä sinulla välttämättä tarvitse olla aikaisempaa metsästyskokemusta, kunhan vain lupa-asiat ovat kunnossa. Me annamme sinulle opastusta ja kokemuksia.

 

Neuvomme mielellämme metsästysalueiden valinnassa ja lupien hankinnassa. Metsästämme myös Norjassa ja Ruotsissa.

Kalastusretket

Järjestämme kalastusretkiä Enontekiön ainutlaatuisille kalavesille, joilla suurharjukset ja luonnon omat villit kalakannat odottavat pyytäjiään. Sinun ei tarvitse olla kokenut kalastaja, vaan voit lähteä mukaamme vaikka täysin ilman aiempaa kalastuskokemusta. Tarjoamme sinulle tarvittavat kalastusvälineet ja maastovarusteet. Saat mukaasi myös ammattikalastusoppaan, joka perehdyttää sinut tarvittaviin taitoihin. 

 

Kalastusretkillämme pääset pyytämään esimerkiksi arktista rautua, suurharjuksia, siikoja, taimenia, lohta, isoja ahvenia ja haukia – kalastuspaikasta riippuen.

Majoitus

Maastokuljetus sekä autojen ja kanoottien siirrot

Palvelemme omatoimisia retkeilijöitä ja kalastajia tarjoamalla maastokuljetuksia käsivarren alueella. Järjestämme maastokuljetuksia koko Enontekiön alueella maastoliikennesääntöjen sallimissa puitteissa. Toiminta-alueemme kattaa muun muassa seuraavat paikat: Kalkkuoivi, Lätäseno, Toriseno, Pöyrisjärvi ja Kalmankaltio. Ajamme jo olemassa olevilla maastourilla. Kesäisin käytämme kuljetuksiin maastoautoja ja mönkijöitä. Talvikaudella kuljetukset tapahtuvat moottorikelkoilla reen kyydissä.


Esimerkkejä maastokuljetuksista kesällä:

  • Vuosku-Kalkkuoivi
  • Lätäseno, Toriseno, Rommaeno
  • Näkkälä-Pöyrisjärvi.

 

Lähdöt myös Kalmankaltiolta ja Vuontisjärveltä.

 

Meiltä voit kysyä neuvoa Enontekiön erämaihin suuntautuvaan retkeesi liittyen. Neuvomme ja annamme vinkkejä mielellämme. Oletko esimerkiksi lähdössä Haltin vaellukselle?

 

Palveluihimme kuuluvat myös autonsiirrot. Kilpisjärven kautta lähteville Lätäsenon melojille järjestämme autonsiirron Kilpisjärvi-Markkina-välillä. Siirrämme autosi myös Guolasjärveltä takaisin Kilpisjärvelle tai Markkinaan. Kysy lisää!

 

Kuljetamme tarvittaessa kanootit ja muut tarvittavat varusteet lähtöpaikoille.


Voit tiedustella meiltä myös kanoottien, kumiveneiden sekä tarvittavien varusteiden vuokraamista. Kiinnostaisiko sinua esimerkiksi Kopukan vuokraus Enontekiöllä? Kysy lisää!

Tutustu palveluihimme kuvagalleriassa!